Go’ mad, mye mad och mad i rättan ti!

Detta är ett klassiskt uttryck som kanske inte används så ofta idag men det säger en del om vårt landskap. Österlen är en matbod, ett skafferi.

Här prioriteras närodlat, lokalproducerat och färskt såklart. Det känns på något sätt som om alla råvaror gillar den bördiga jorden - raps, sparris, betor, lavendel och alla sädesslag. Och inte att förglömma alla äpplen. Jisses, vart än du tittar står det ett eller hundra äppleträd. Här på Råkulle gör vi vår egen äpplemust och äpplemos som alla frukostgäster kan njuta av. Glada och såklart lite stolta blir vi när gäster säger “det här är frukost på riktigt”.

Det är många kreativa matkreatörer som lockas hit till Österlen. Surdegar bakas, ostar ystas, sparris frodas, praliner rullas, stenugnsbakade pizzor tillagas och Michelinprisade godsaker stillar hungern. Du fattar - här finns något för alla så kom hit och njut av allt gott!

På Brantevik har vi den härliga lyxen att ha flera restauranger, två caféer och en riktig fiskaffär. Vissa har öppet mer eller mindre året om men kanske inte varje dag, andra har öppet på sommaren. Så passa på att boka in dig fler nätter här hos oss så att du hinner njuta gott hos våra vänner på byn.